Itt mindig történik valami

Itt mindig történik valami... 2017.10.04 - 11.30 Ntone- Event - Szent Vitus Alapítvány Kajaktréning
A Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiuma súlyosan halmozottan sérült gyermekek nevelését-oktatását ellátó – fejlesztő intézmény. a Szent Vitus Alapítvány segítségével diákjaik közül, 10 alkalommal, alaklamanként 3 órában, összesen 80 fő szerezhet különleges élményeket és ismerekedhet meg a kajakozás, kenuzás és a supozás alapjaíval. Az akadálymentes budaörsi helyszín tökéletes választás volt. A rendezvénysorozat 2017-11-30-án fejeződik be.
2017-11-15
 
2017-11-08 2017-10-25
 
2017-10-18
 
2107-10-11 2017-10-04
2017-10-26 Ntone Event - Motiváció Alapítvány Budaörsi Varázslat
A MagNet bankban megvalósított rendezvényünkön Babinszky László költővel a két - már megjelent - verseskötetéről beszélgetett dr.Tóth Zoltán, a Budaörsi Olvasókör vezetője. Kiss Károly és Velancsics Gabriella Babinszky Lászlótól verseket olvasott fel. továbbá Simon Attila zenész és színész gyermekekműsorát nézhettük /hallgathattuk meg. A szünetben dr. Tóth Zoltán gyógyító étkeivel kínáltuk meg közönségünket!
2017-10-19 Ntone Event - Motiváció Alapítvány SzínKópéság
Az ULWILA-módszer Heinrich Uhlrich nevéhez fűződik, aki a színekre alapozva alkotta meg a zenetanításnak ezt a különleges, ámde nagyszerű elvét, melynek segítségével lehetővé vált az értelmileg akadályozott emberek számára is a közös zenélés elsajátítása.
Speciális hangszereik: nagybőgő, szóló- és akkord-citera, harangjáték, ütősök és pánsíp. Repertoárjukban a magyar népdalok és filmzenék mellett szerepelnek lengyel, észak- és dél-amerikai népek zenéi, dalai, valamint egyházi énekek is. A Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiuma súlyosan halmozottan sérült gyermekek nevelését-oktatását ellátó – fejlesztő intézmény. Az összetett funkciójú intézményükben hangsúlyos szerepet kap a tehetséggondozás, hogy a sérült fiatalok is mindannyian tehetségesek valamiben. Országosan is egyedinek tekinthető módszer.
Köszönjük a szívhez szóló koncertet!
 
 
Ntone Event Akadálymentes kalandpark
Az Ntone Event és a Motiváció Alapítvány IFJ-GY-17-A-0098 számú rendezvénysorozat keretében 2017-09-20-án valósította meg az „Akadálymentes kalandpark” alcímű programját melyen a fiatalok közös együttműködése révén küzdették le a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon akadálypályáját. Majd ezt követően együtt zenéltek zongoráztak, doboltak, gitároztak, kipróbálták egymás hangszereit. Közösen készítettek langallót és együtt ebédeltünk. Az esemény végén a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon közösségi terében, kötetlen beszélgetés keretében osztották meg élményeinket. A legtöbbször elhangzó észrevétel az volt mikor lesz a következő ilyen esemény. A terápiás kezelés alatt álló fiatalkorúak rádöbbentek milyen „csekély” az a probléma, amely az Ő életünkben van. Segítőkészségükkel magukkal ragadták értelmi fogyatékkal élő vendégeiket, akiknek őszintesége és szeretete új energiákkal töltötte fel őket. Igazi összeforrott, egymás társaságára, a következő alkalomra vágyó Csapatot sikerült alkotni. Sikernek tekinthetjük azt is, hogy az intézmények vezetői már ott helyben elkezdték tervezni a további együttműködés lehetséges formáit.
A Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon magát drogmentes közösségként értelmezve szakmai- és emberi segítséget nyújt az oda jelentkezőknek abból a célból, hogy a lakók saját életdöntésük alapján a munkatársi kör és a terápiás közösség támogatásával megszabadulhassanak a kábítószer szenvedélybetegségéből. Célunk nemcsak drogmentes, de önhordozó, teljes értékű, szermentes életvezetés kialakítása.
A Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiuma súlyosan halmozottan sérült gyermekek nevelését-oktatását ellátó – fejlesztő intézmény. Az összetett funkciójú intézményükben hangsúlyos szerepet kap a tehetséggondozás, hogy a sérült fiatalok is mindannyian tehetségesek valamiben. Országosan is egyedinek tekinthető módszereket – Ulwila-módszer, csengettyűs-módszer, kempo – alkalmazunk, valamint 2004 óta a komplex a készségfejlesztés és önkifejezési készség fejlesztése pedagógiai gyakorlatuk számos területén jelenik meg. Művészeti csoportjaink sikerrel szerepeltek nemzetközi találkozókon (Németországban, Szlovéniában, Lengyelországban, 2011-ben tehetséggondozó programjuk egyes elemeit integrált formában megvalósítható fejlesztőprogramként dolgozták ki.
 
 
Ntone Event – Motiváció Alapítvány gyergyótekerőpataki dallamok.
Az Ntone Event és a Motiváció Alapítvány hat elemből álló rendezvénysorozatának második eleme Fehér Nikolett és Baranyi Zsanett koncertje volt. Meghitt hangulatú családias légkörű koncerten vehettünk részt, ahol még a karzaton csüngött a halhatóság.
Fellépő művészeinknek köszönjük a csodálatos élményt! Ntone Event 2017.10.05 Szlovik Márton természetfotói
A Salva Vita Alapítvány pártfogoltja Szlovik Márton 29 éves fiatalember, aki több mint 15 éve foglalkozik állatok megfigyelésével.
2008 óta fotózza a rovarokat kedvenc témai az egyenesszárnyúak rendjében tartozó sáskák és a kétszárnyúak rendjében tartozó legyek.
Az Ócsai Madárvárta Egyesületnél önkénteskedik 10 éve. Továbbá tagja még a Magyar Rovartani Társaságnak is, ahol már második és harmadik díjjal is jutalmazták már Márton kiemelkedő tehetségét.
A rendezvény több külföldi látogató is megtekintette a kiállítást. A fiatal korosztály is betért a kiállításra, nagy lelkesedéssel érdeklődtek, hogyan készültek a fotók és gratuláltak a kép készítőjének.
 
2017.09.25-06 Ntone Event - Szent Vitus Alapítvány - Ablak a vízre
Az első néhány óra után már folyamatosan lógtak a gyerekek az ablakban. Vágytak arra , hogy ők is betekintsenek abba a vízi világba, amelyet most uszodai körülmények közé hoztunk el. Ez alatt a két hét alatt közel 400 általános iskolás gyermek számára csinálhattunk kedvet arra, hogy tavasszal már a szabad vizeken folytassák tovább ennek a csodálatos sportnak a megismerését.
Köszönöm a segítségét Kinga Győrik, Judit Endreffy, Csaba Dalia, Fekete Gábor, barátaimnak, valamint az Ercsi Kinizsi Evezős Szakosztály sportolóinak. Örömünkre szolgált, hogy módszertanunkat több külföldi delegációnak is bemutathattuk.
A „KAJAK-KENU-SUP INTEGRÁLT OKTATÁSA” nevű programsorozat az EMMI Gyermekvédelmi és Gyámügyi főosztálya támogatásával órarendszerűen, a Szent Vitus Alapítvány valamint az Ntone Event közös együttműködésében teljes körűen valósult meg.
2017.08.03-21 Ntone Event - Kajaktábor Zamárdiban Ebben az évben is eltölthettünk közel három örömteli hetet a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány Pártfogoltjaival és Önkénteseivel. Boldogok vagyunk, hogy egy ilyen komoly áldozatkész csapat tagjai lehettünk és munkánkkal mi is hozzájárulhattunk több mint 150 gyermek nyári élményszerzéséhez. Köszönöm Lívia Kun meghívását, a Szent Vitus illetve az Athletisz alapítványok, Tubel Zoltán, Nagy Kristóf, Győrik Kinga, támogatását. Külön kiemelném két táborozó Dávid Csorba és Attila Stób a segítőkészségét, akik nélkül minden nehezebben ment volna. Remélem jövőre is találkozunk!
Nagy János
2017-06.11 Heti Betevő -8. kerület Nr.105 Köszönjük a Telenor Magyarország Zrt. ajándékait, most egy újabb adag Spongyabob került jó helyre!
2017-05-30 IV. Ntone Hungarian Open Mind Cup
Közel háromezer mosolygó, fogyatékossággal élő Vendég. Több száz önkéntes, 14 sárkányhajó, fantasztikus motorosok, autósok, számtalan színpadi, vízi és szárazföldi program. Integrált nemzetközi verseny a támogató csapatok részére. Felemelő élmények, amelyet egymásnak ajándékoztatok. Minden Partnerünknek köszönöm a segítségét és a támogatását!
Szeretettel várunk benneteket jövőre is az ötödik Ntone Hungarian Open Mind Kupán!
 
2017-05-29 High-tech fogadtatás és minőség a Khell-Food gyártóközpontjában!
Az elmúlt héten az a Motiváció Alapítvány és az Ntone Event szervezésében az Addetur végzős diákjaival munkahely teremtő, ismerkedő látogatáson a világszínvonalú magyar szendvicsgyárban jártunk.
A Khell-Food Kft. gyakorlatilag a "semmiből", egyszemélyes vállalkozásként indult 1992-ben. A cég nagyon gyorsan, mindössze három év alatt "kinőtte" magát. A helyszín választásunk nem véletlen, hiszen jelenleg is négy fogyatékossággal élőt foglalkoztatnak és rendkívül nagy lelkesedéssel fogadták megkeresésünket is.
Mindenki jól ismeri a Khell-Food ízletes szendvicseit, hiszen mára országszerte 1500 üzletben, töltőállomáson kínálják termékeiket. A 25. születésnapját ünneplő cég idén januárban költözött vadonatúj, világszínvonalú gyártóbázisára Budaörsön, Kamaraerdő közelében. Kelényi Zoltán a cég tulajdonosa segítségével a fogyatékossággal élő pályakezdők számára is bemutathattuk, hogyan működik egy ilyen különleges gyárban a szendvicskészítés.
Külön büszkeség számomra hogy a kereskedelmi vezetőként én is tíz évig a Cég csapatához tartozhattam. További szép sikereket kívánok Nektek!
Köszönjük a szíves fogadtatást és a finom kóstolót!
 
2017-05-19 Ntone Event a Telenor törökbálinti központjában
A Telenor törökbálinti központjában a Motiváció Alapítvány munkatársaival több előadást hallgattunk meg és az Addetur iskola végzős diákjaival beszélgettünk a számukra is nyitott álláslehetőségről. Végig járhattuk a Telenor akadálymentesített székházat és meggyőződhettünk arról, milyen elképesztően nyitottak és befogadóak a fogyatékkal élők munkalehetőségeinek kialakításával kapcsolatban. Mindannyiunk számára csodálatos élmény volt!
"A sérült emberek munkavégző kapacitása jelenleg nagyrészt kihasználatlan, mivel hazánkban a munkaképes korú fogyatékos személyek közül csak körülbelül minden tizedik dolgozik. Foglalkoztatási arányuk 9-10, míg az Európai Unióban 40 százalék. Ez a magas munkanélküliségi arány jobbára abból a szemléletmódból fakad, amely a hiányosságokra fókuszál és nem arra, hogy ezek az emberek miben jók, és mit tudnak megtenni hatékony támogatással és képzéssel. Ráadásul a munkáltatók sokszor nem rendelkeznek kellő információval, ezért nem végzik el a szükséges átalakításokat, amelyek többsége egyébként költségkímélő módon illetve pályázati támogatással megvalósítható."
Jócskán van még mit tanulnunk a Telenortól!
Asztalos Krisztinának és Csapatának köszönjük a tökéletes szervezést és a szíves fogadtatást!
2018-05-16 Ntone Event a Kockacsokinál
A mai napon a Kockacsoki manufaktúrában jártunk, ahol a Motiváció Alapítvány segítségével 8 fogyatékossággal élő fiatal diák kapott betekintést milyen lehetőségek vannak számukra a nyílt munkaerő piacon. Köszönjük a segítségét az ÁLOMSZÁLLÍTÓ Brandt Viktor és Almási Niki barátainknak.
A Kockacsoki bemutatkozása:
"Manufaktúránkban a legmagasabb minőségű belga csokoládékból állítjuk elő kézműves termékeinket. Kézműves csokoládéink előállítása során kiemelt figyelmet fordítunk az élelmiszer-higiéniai előírások betartására, a HACCP rendszer követelményeinek való megfelelésre. Csokoládé műhelyünk a NESsT Hungaryportfóliójának tagja, társadalmi vállalkozásunk célja a sérült emberek foglalkoztatásának és társadalmi befogadásának elősegítése."
2017-05-08 Ntone Team Kajaktréning Ercsi, Eötvös József Általános Iskola
A mai napon Kinga Győrik barátommal Csaba Dalia meghívására Ercsiben jártunk, ahol az Eötvös József Általános Iskola vidám diákseregétől tanulhattunk meg egy-két új kajakos fortélyt. Jó volt Veletek szívből meríteni!
2017-04-10 Gyermeknap a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban
Kicsit szeles, kicsit borús időben, de nagyon vidám, eseménydús programot sikerült megszerveznünk a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.
Az ötlet Biczó Magda fejéből pattant ki, aki nem csak az ötlettel, hanem hihetetlen sok ajándék és támogatás összegyűjtésével is hozzájárult több mint 100 gyermek felhőtlen öröméhez!
Szervezők – Rendezők: Budaörsi Olvasókör, Budaörs Esély Szociális Társulás,Heti Betevő Egyesület budaörsi és VIII. ker. önkéntesei, Hova-Tesz Egyesület, Ntone Team
Programjaink:
9,00-10,30 Érkezés, reggeli a gyermekeknek: kakaó, kakaós csiga, keksz
10,00-11,15 Aszfaltrajzverseny, kézműves foglalkozások, foci, tollas
11,15-12,00 Előadóművész: Szabó T. Anna, költő
12-13 Ebéd Őzpörkölt tésztával kovászos uborkával
13,00-14,00 Harcművészeti bemutató
14,15-15,00 Előadóművész: Simon Attila, színész, zenész
15,00-16,00 Díjátadás, ajándékok meglepetések
2017.03.30 - Nem is oly régen a Kispesti Móra Ferenc Általános Iskolában jártunk
Az iskolába enyhén értelmi fogyatékos és autizmussal élő diákok járnak. Az iskolánkban közel 70 diák tanul, felső tagozaton körülbelül 25. A diákok túlnyomó többségbe szociálisan is hátrányos helyzetű. Csapatunkkal igyekeztünk őket uszodai keretek között minél több élményhez juttatni.
2016.12.16 - Ntone Event Karácsonyi koncert
A Motiváció Alapítvány csapatával Vendégeinkkel és Munkatársainkkal csodálatos közösségi térben, karácsonyi koncert keretében búcsúzhattunk ettől az évtől. Három különböző zenei stílus virtuóz előadóművészeit hallgathattuk meg.
Elsőként Farkas Gergő gitáron klasszikus rock zenét játszott, majd Domoszlai János perui furulyán és gitáron dél-amerikai autentikus zeneművekkel, végül Fehér Nikolett és Ürmös László barátaink komolyzenei műveket adtak elő elektromos zongorán és brácsán. Köszönjük a Magnet Bank támogatását és a fellépő művészeinktől kapott csodálatos élményt.
2016.12.13 - JNI Alapítvány, Pest Buda Étterem
Az elmúlt napon mi is a Pest Buda étterem vendégei voltunk!
Fantasztikus élmény volt a Jövőt Nekik Is Alapítvány és a Pest-Buda étterem Csapatával közösen ételeket készíteni! Remekül éreztük magunkat. Köszönjük a meghívást
 
2016.12.01 - Hétköznap: "civil", világnap: "önkéntes"
A mai napon Fogyatékos Emberek Világnapjához kapcsolódó rendhagyó osztályfőnöki óra, iskolai vetélkedő helyszíne volt a Barba Negra Music Club. A célunk az volt, hogy az általános iskolások játékos feladatokon keresztül közelebb kerüljenek a sérültek világához.
Minden tiszteletünk a gyerekek kíváncsiságát fáradhatatlanul kielégítő Önkéntes Csapatoké, Civil Szervezeteké! Az esemény lebonyolításában Újbuda Önkormányzata, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Down Alapítvány, a Pető Intézet, a Bliss Alapítvány, a Motiváció Alapítvány,a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért, a Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány, a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. és a Paralimpiai Bizottság vett részt.
2016.11.23 - Budaörsi Olvasókör, Heti Betevő VIII. kerületi osztás
November második vasárnapján Budaörsön ismét a szokásos jókedvű baráti társaság állt össze, hogy megfőzzék a VIII. kerületi családoknak az ebédet, egy fantasztikus székelygulyást, Tóth Zoltán főszakács irányításával. Az időjárás is kegyes volt hozzánk: az eső nem esett és még a szél is csillapodott, mire a bográcsokba belekerültek az alapanyagok.
A szakértő kezek munkájának köszönhetően időben a dobozokba került az étel és már roboghattunk is a Gólya felé, hogy mihamarabb a csomagokba kerülhessen kiporciózva a vasárnapi ebéd. A tejföllel púpozott székelygulyás mellé ezúttal is jutott kenyér és alma minden családnak. A legnagyobb örömünkre most is szebbnél szebb süteményeket kaptunk a mi szuper sütisütő önkénteseinktől, ráadásul új lelkes csomagoló önkénteseket is avathatott a csapat.
A 130 adag étel mellé Tóth Zoltántól és kedves feleségétől kaptunk 40 db ajándék kosárkát, amit karácsonyra megtöltünk majd némi aprósággal, önkénteseink keze munkájával, hogy a Heti Betevő is csempészhessen egy kis ajándékot a családok karácsonyfája alá.
 
2016.10.19. - Menedékház Alapítvány, Ntone Team Kajaktréning
A mai napon "csak négy azaz négy gyermek volt a vendégünk. Azt gondoltuk, sebaj ma kicsit könnyebb, lazább lesz. No nem így történt, még soha nem fáradtunk el ilyen hamar. Vendégeink olyan sebességgel szaladtak az élmények elé, hogy az elképesztő. Még van mit tanulnunk...
Beszédes Kornéliának az ajánlást, Vendégeinknek a szeretetüket, Győrik Kinga és Papp Gábor barátaimnak pedig a segítségét köszönöm.
Növendékeink ezúttal a Menedékház Alapítvány pártfogoltjai voltak, melynek céljai:
a leszakadó rétegek társadalmi és gazdasági integrációs esélyeinek növelése, illetve a már leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatása. A mély szegénység és a kirekesztődés felszámolása, az esetleges esélyteremtő intézkedések kialakításával. Lényeges szempont a szociális szolgáltatást igénybe vevő kezdeti, nem megfelelő állapotának megváltoztatása.
Napjainkban a hajléktalanságot újratermelő társadalmi jelenségek (az elszegényedés, a munkanélküliség, a lakhatási nehézségek, a lakásvesztés, az alkohol- és a drogfogyasztás miatt megjelenő viselkedészavarok) felerősödtek. Ezek a családi konfliktusok közvetlen kiváltó okaiként jelentkezve gyakran hajléktalansághoz vezetnek.
Az egyre növekvő hajléktalanság, a hatékonyság követelményét támasztja a hajléktalanellátás minden szereplőjével szemben. A hatékonyság növekedését döntően a az új lehetőségek keresésével, a meglévő programok fejlesztésével érhetjük el. A változás a megújulás létfontosságú ahhoz, hogy “ versenyképes” kiút lehetőségeket tudjunk biztosítani.
Menedékház Alapítvány 2016.10.06. Ntone Event - Barkan Jóganap - Jövőt Nekik is Alapítvány
A mai napon Gali Rita és a Jövőt Nekik is Alapítvány meghívására, barátaimmal, Győrik Kingával és Sziládi Orsolyával a Barkan Jógastúdió jóga oktatójával jógadélutánt szerveztünk a Tordasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonában. Az otthon lakói, és a dolgozói közel 2 órán keresztül gyönyörűen kivitelezték az ászanákat. Kicsit nehéz volt elbúcsúzni, mert szívesen megkezdték volna a már következő órát is. Hamarosan újra találkozunk!
Ntone Team 2016.10.05. Ntone Event - Hospice „A méltóság mezeje” Debrecen
Szerintem maradunk!!! Remekül éreztük magunkat. Köszönjük a dr. Kettessy Aladár Általános Iskola nebulóinak a felejthetetlen napot, Porkoláb Gyöngyinek meghívást és a tökéletes szervezést, a Sportuszoda vezetésének a kitűnő feltételeket. A végén még kihasználtuk az a néhány percet is ami bolondozásra megmaradt.
„Minden perc értékes”
10. éves a Méltóság mezeje program Kísérő rendezvény "Meríts a szívedből" címmel, kajakbemutató és oktatás fogyatékkal élők számára Debreceni Sportuszoda 2016. október 5, 13.00
A programra a Méltóság mezeje program 10. jubileumi évének egyik kísérő eseményeként kerül sor. A bemutatón részt vesznek a dr. Kettesy Aladár Általános Iskola súlyosan látássérült diákjai.
Debrecenben 10 évvel ezelőtt indult el a Méltóság mezeje társadalmi szemléletformáló program. Egy olyan átfogó program került kidolgozásra, amely a család minden tagjához elér és amely által 10 év alatt a gyerekekből együttérző, gondoskodó felnőttek váltak. A szakemberek - köztük pszichológusok, pedagógusok mentálhigiénés szakemberek, orvosok - által kísért program keretén belül nyitott érzékenyítő párbeszéd zajlik a gyerekekkel azért, hogy közösen értsék miről is szól a gondoskodásra nevelés, miért fontos odafigyelni egymásra, meghallani egymás szükségletét.
A programhoz csak Debrecenben mára 18 oktatási és nevelési intézmény csatlakozott, továbbá Hajdú-Bihar megyében további települések Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Vámospércs és Nyíradony városa úgy gondolta, hogy csatlakozik a Méltóság mezeje program gondolatiságához. Az iskolai beszélgetések mellett számos érdekes, több tízezer embert megszólító, mára hagyományossá vált rendezvények (nárcisz virágültetés, nárcisz futófesztivál) kapcsolódnak az emberi élet fontosságát, az élet örömét hirdető programhoz, amelyhez számos intézmény mellett a dr. Kettessy Aladár Általános Iskola is csatlakozott.
A Debreceni Sportcentrum Kft. minden évben szakmai támogatója a Méltóság mezeje programnak, hiszen a Kincskereső programhoz csatlakozva a Gyulai István Atlétikai pályán sportnap szervezésével hangsúlyozzák az egymásra figyelés, a sport szeretetén keresztül a megküzdés, az örömszerzés, a mozgás fontosságát.
A Méltóság mezeje program a 10. évét kezdte meg. A jubileumi évben többek között Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával hospice ház épül, amely a régióból fogadja majd a gyógyíthatatlan, daganatos betegeket, az élethosszig tartó méltóság megőrzése jegyében.
Porkoláb Gyöngyi
programvezető
Méltóság mezeje program
Debrecen, 2016. október 5.
 
 
2016.09.23. 14:00-16:00 - Belvárosi Művészeti Napok, Ntone Event
Olimpia Park.
Fogyatékossággal élő művészeink ma is elvarázsolták fiatal, ámde értő közönségünket. Mi muzsikaszót hoztunk, cserébe ők az őszinte figyelmükkel ajándékoztak meg minket. Köszönjük! Motiváció Alapítvány
Fehér Nikolett és Ürmös László megismerkedésük után nem sokkal nem csak hogy életüket, de zenei pályájukat is összekötötték. A Duo Nicole klasszikus hegedű/brácsa-zongora formációt 2011-ben hozták létre.
Az együttes céljai közé tartozik a “modern” világ és a komolyzene összekapcsolása igényes interpretálással, új gondolatokkal, helyszínekkel. A duó hitvallásai közé tartozik, hogy minden korosztály számára igényes kikapcsolódást nyújtson és népszerűsítse az élő-akusztikus zenét. A zenekar repertoárján ugyanúgy megtalálhatóak korunk populáris slágerei, mint a nagy klasszikus szerzők tollaiból származó monumentális remekművek. Niki és László az előadás alatt is folyamatosan mosolyogtak, a gyereket még játék közben is a szinte a bőrük alá akartak bújni.. A Duo Nicole formáció rendszeresen koncertezik itthon és külföldön egyaránt.
Domoszlai János bemutatkozása:
1988. nov. 3.-án születtem. Születésem óta vagyok látássérült. A zene gyerekkorom óta végigkíséri az életemet. Azonban már gyerekkoromban éreztem, hogy nem egy közismert stílust akarok választani. Szülészorvosom kecsua indián származású orvos volt, valamint volt a vakok óvodájában egy perui származású óvó nénim. Azonban nem ez a két élmény a meghatározó számomra, hanem az a zene, amit már a 90-es években lehetett hallani a pesti aluljárók valamelyikében. Jelenleg a Vakok és Gyengén látók Közép-magyarországi Regionális Egyesületénél dolgozom, (VGYKE) közösségi szervezőként segítve látássérült társaim életét, mindennapjait. Gyerekkorom óta vonz minden olyan hangzás, ami ősi, főleg ami az indián s főleg Dél-Amerikai indián kultúrájának zenei világát szervezik. Hiszem és vallom, hogy a nyitottság csodákra, s kapcsolatok teremtésére képes. Köszönjük a perui fuvoláról szóló eszmefuttatásodat valamint az egyes zeneművek rövid ismertetését is.
Köleséri Sándor:
Miskolcon született 1972. április 25-én. Alacsony termetű színész (132 cm). Általános iskolai tanulmányait Budapesten végezte, majd 1990-ben sikeres érettségi vizsgát tett. Különböző kitérők után került kapcsolatba a színházzal, amikor 1995-ben Klapka György vállalkozó törpéket és liliputi embereket keresett egy színházi előadáshoz. A rendező, Novák János Szirtherceg szerepét bízta rá Pozsgai Zsolt-Swift: Gulliver című művében, mely a Thália Színházban került bemutatásra és huszonhat alkalommal játszották nagy sikerrel. Azóta szabadúszó színészként több budapesti és vidéki színházakban is játszik. Kedves Sándor! Neked külön hálával tartozunk azért, mert betegséged ellenére is eljöttél és köszönjük a remek felkonfokat!
2016.09.28. - Pápay Ágoston Általános Készségfejlesztő Speciális Iskola és Kollégium, Martonvásár
Pedagógiai modellünk a speciális nevelési igényű tanulók (értelmileg akadályozottak) nevelése - oktatása terén a szociális tanulásra, fejlesztésre, motivációk nyújtására, az önállóság támogatására, a környezet gondoskodására ösztönző komplex támogatás megvalósítása. A fentiek érdekében pozitív életélmények, a szociális és lelki szükségletek kielégítésének lehetőségével igyekszenek hozzájárulni a minél teljesebb önmegvalósításhoz. Hangsúlyosnak tartják továbbá, hogy a társadalom tanulóinkat egész életre szóló segítséggel, életvezetési támogatással vegye körül.
Szezonnyitó kajaktréning a Pápay Ágoston Általános Iskola nebulóival
Már nagyon ránk fért egy kis nevetés. Az uszodai kajakszezont a martonvásári Pápai Ágoston Speciálisan ÉLETVIDÁM gyermekeivel és nevelőjükkel, Botos Imrével nyithattuk meg. Külön öröm volt számunkra, hogy a csatlakozott csapatunkhoz Judit Endreffy aki a budaörsi Templom téri patikát vezeti, mit több remekül kajakozik. : ))) Ma is szívből merítettünk, köszönöm a segítségét Győrik Kingának és Pap Gábor barátaimnak.
Ntone Team 2016.08.08-17. - Ntone Team Zamárdi Gyermektábor
Az Ntone Team csapata két héten keresztül, a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány vendégeit, több mint 200 gyermeket taníthatott meg kajakozni. Köszönet illeti meg az egy, vagy akár több napra érkező önkéntes segítőtársainkat, barátainkat is. Öröm volt Veletek együtt lenni! 2016.08.16. - Tordas Freestylers Dragonboat Overdose, 2016
... immár hagyománnyá vált, hogy minden nyáron kihajózunk a szociális intézményekben dolgozó barátaink, ismerőseink cserfes csemetéivel. A sárkány nagyon bizalmasan megsúgta, milyen mesésen érezte magát a társaságotokban!
2016.07.11. - Thanks for the I. Budapest Sup
A Kiteline SE szerint eljött az ideje, hogy a világ talán legszebb városai után, Velence, Róma; mi is megrendezzük meseszép fővárosunkban, Budapesten a saját városi Sup túránkat. Idén először, de semmiképpen nem utoljára elindult útjára a Sup Budapest és mi végig evezhettük Budapest szívén észak déli irányban a Parlament, a Gellérthegy, a Budai vár és a többi nevezetesség előtt egészen a Kopaszi gátig.
Gratulálok a szervezőknek!
2016.05.25. - Ntone Kupa Integráció Határok Nélkül, 2016. Sukoró
A sárkányokkal együtt kidőltünk estére. Beérkeztek a képek feltöltöm ahogy a gép bírja : )) Jó volt veletek szívből meríteni! Köszönettel, Nagy János
2016.05.09. - 60 méteres Maraton
A jó kajakos megbecsüli a vizet. Az elmúlt vasárnap nagy örömmel vettem részt a sukorói "KIS TÓ" meghívásos körversenyen, ahol nemcsak legyőzőkre, hanem jó barátokra és régi kajakosokra is találtam. Remekül szórakoztunk, köszönöm a Sukorói Kalandklub meghívását. 2016.03.23. - Ctrl+C és Ctrl+Ntone Team
Mindannyian hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nélkülünk semmi nem megy minden ugyanúgy, ahogyan kellene, talán ezért is vagyok olyan nagyon büszke az Ntone Team folyamatosan változó összetételű csapatára, akik hétfőn nélkülem tartottak kajaktréninget Mészáros Ágnes a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) alelnöke és a szervezet munkatársai számára. Elfoglaltságom miatt, én már csak az edzés végére értem oda,de még sikerült elcsípnem néhány kipirult, izgalommal teli mosolygós arcot. Köszönettel tartozom Ballai Katinak,Győrik Kingának, Papp Gábornak és Ilisics Gábornak valamint BALLAIZOLIBÁCSINAK : ) is aki több mint 40 éve csiszolgatja kajaktudásomat. Nekik is könnyen ment, én csak remélhetem, hogy a példájuk ragadós lesz. Nektek is menne! 2016.03.07. - Stand Up and Paddle!
A mai jelszó: Stand Up and Paddle!
A mai ebéd: két SUP között két tengeri kajak.
A Pető Intézet 4.E osztályának fáradhatatlan nebulói rendesen megdolgoztatták az Ntone Team tiszteletbeli tagjait: Gugi Krisztiánt, aki a Sukorói Sukoró Kaland Klub alapítója és csodálatos közösségeket szervez, valamint Végvári Tamást is, aki félig már körbeevezte Európát. Köszönöm a segítségét Győrik Kinga Barátomnak is.
 
2016.02.15-16. - Két napos kajaktréning a Vakok Általános Iskolájában
Két nap alatt kijártunk 16 kajakos osztályt.Kajakos Barátaimmal ma ismét iskolába jártunk, kivételesen nem az iskolapadba, hanem egész véletlenül kajakba ültünk. Órarend szerint tanítottunk csodaszép és ügyes gyermeket kajakozni és mi is sokat tanultunk tőlük. Köszönjük a leckét és köszönöm a segítségét Urbán János, Ballai Zoltán,Győrik Kinga, Ilisics Gábor barátaimnak. Köszönettel tartozunk a Tanári kar bizalmáért és a Gyermekek szeretetéért is. Rengeteget tanultunk, de jövőre mi szeretnénk osztályt ismételni.
2016.02.01. - Kayak Overdose avagy "Bohóchalak támadása"
Az ember békésen kajakozgat a Paradance tánccsoport tagjaival a városi uszodában. Gondolhatnánk ez egy laza hétfő délután... és akkor hirtelen megtámadják és majdnem elsüllyesztik a hajóit az addig nagyon békésnek látszó Bohóchalak... mi folyik itt? Visszavágót kérünk! Reszkessetek Bohóchalak!
2016.02.01. - Kajaktréning a'la Paradance Company
A ParaDance Company kerekes székes tánccsoport 2012. szeptember 8-án alakult néhány jó barát táncszeretetének köszönhetően. Létük célja többek között a társadalmi tudatformálás, a "fejek" akadálymentesítése, valamint azon eszmék iránti elkötelezettség, miszerint megmutathassuk a járó, a fogyatékossággal élő embereknek és nem utolsósorban saját magunknak hogy egy kerekes székes ember vagy csoport is képes értéket képviselni és előállítani, művészeti értéket teremteni.Köszönöm hogy elfogadtátok a meghívásunkat, továbbá köszönöm a segítségét Győrik Kingának, Ballai Zoltánnak , Papp Gábornak valamint „kisebbik” fiamnak, Nagy Kristófnak is.
2016.01.11. - Ma is kajakozni mentünk! :)
Az Addetur Baptista Gimnázium és Szakközépiskola és a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) bátor és nagyon tehetséges lakói és diákjai tanítottak nekünk egy két új technikát. Kipróbáltunk egy outriggerrel felszerelt kajakot is, melynek az a különlegessége, hogy a kitámasztások miatt rendkívül stabil és biztonságos. Köszönet segítőimnek Győrik Kingának. Ballai Katinak, Ballai Zoltánnak és Ilisics Gábornak. 2015.12.07. - A Nem Adom Fel csapata valóban nem adta fel!
Hát ilyen, amikor a Profi trénereknek is valamilyen új ismeretet kell tanulni! Köszönöm, hogy eljöttetek és kipróbáltátok az összes kajakomat. 2015.12.05. - Világnyitók - Jobb Velünk a Világ - Fogyatékosok Világnapja
Köszönöm a meghívást Baráth Andreának és munkatársainak is! Öröm volt egy ilyen Profi csapattól tanulni! Gratulálok Tunkel Nándornak és Szabó Ozor Mesternek! Nekem iszonyú erőfeszítés volt levenni is azokat a súlyokat amelyekkel ők "egy laza bemutatót" tartottak nekünk
2015.12.01. - Angyali történet
Még mindig él és munkálkodik valahol Nagytétényben egy nagyon-nagyon buzgó Angyal. Annyira szorgalmas, hogy a nagy jótevésben többször is megsérült. Törékeny kis kezének sérüléseit Nagy Zoltán barátom mesterien meggyógyította. Sajnos elveszítette az egyik szárnyát is, de hála Wendl Péter barátomnak a csodaszép új szárnya is elkészült, éppen mielőtt Erdő Péter bíboros 2013. november 28-án a kápolnát felszentelte volna. Tavaly gyertyagyújtáskor vettem észre, hogy ismét eltört az Angyalkánk keze. Úgy döntöttem hazaviszem és megpróbálom én megjavítani. Mitagadás, egy kicsit büszke vagyok rá sikerült nekem is "meggyógyítanom". Külön köszönet illeti Káposztás Gyöngyike barátnőmet, aki a helyszínen restaurálta. Bár a közös munkánk során az Angyal nem mindig volt együttműködő és készséges, például nem forgatta kedvem szerint a csuklóját, időnként makacskodott és ezért néha össze is kaptunk, azért most kicsit sajnálom, hogy idén nem velünk tölti a Karácsonyt. Vagy mégis? Békés Boldog Ünnepeket Kívánok Nektek! 2015.11.18. - A Civil Impact legjobb programja
Mentorok: Szerencsejáték Zrt, E.ON Hungária Zrt., Mannaszappan, Erste Bank, PwC, Bp. Újbuda Önkormányzata, Nagy János. Gratulálunk Győrik Kinga barátunknak, a tavasszal életre hívott Civil Akadémia című többlépcsős oktatás végén rendezett versenyben elért első helyezéséhez. A kezdeményezés segítségével a Civil Akadémia mentoraltjai rendkívül hasznos ismereteket szerezhettek.A mentoroknak közös célunk volt, hogy tudás-átadás formájában támogassák a civil-vállalati együttműködések hosszú távú fenntarthatóságát. Az Akadémián sikerült olyan hiánypótló gyakorlati képzési tematikát kidolgozni, amelyet a szervezetek a jövőben kiválóan tudnak alkalmazni vállalati partnerségek kialakítása során. Várjuk a folytatást!
Székelykáposzta 130 főre
Az étel neve Petőfi Sándortól ered, aki Székely József barátjára hivatkozva, ilyen néven rendelte az ételt a kocsmárostól. Arról nem szól a fáma, hogy Székely József székely nemzetiségű volt-e. Valamely ősének székelynek kellett lennie, mint a Tóth nevűek is szegről végről szlovák származásúak. A XVIII. században a székelyek „székely nemzetiségűek” voltak (nem magyar nemzetiségűek), amelyet bizonyít az a tény is, hogy az Országgyűlésben e nemzetiség szerint különböztették meg a képviselőket. Ezen vitázhatunk, azonban a székelykáposzta a nyolcadik kerületi szociálisan rászoruló családoknál vitán felül a legjobb helyre került. 2015.10.10. - Civilek éjszakája
Köszönettel tartozom Gyöngyike Káposztás és Zoltán Tóth barátainknak akik a Civilek Éjszakája elnevezésű programsorozaton, a Motiváció Alapítvány irodájában, egészséges ételeket bemutató gasztronómiai kalandtúrával, valamint kreatív ajándék és használati tárgyak bemutatásával, közös elkészítésével járultak hozzá az est sikeréhez. 2015.06.01. - Paracanoe kategorizáció
Rozbora András barátomat ebben az évben rendkívül igazságtalanul más kategóriába, a kevésbé sérültek közé sorolták !!!! Tények: A 2016-os olimpia a jövő nyáron, Rio de Janeiró-ban kerül megrendezésre. Egy brazil hölgy döntött Andris feljebb sorolásáról, aki kivette ebből a kategóriából a tavalyi vb ezüstérmesét, az orosz kajakost is. Két évvel ezelőtt még brazil világbajnoka volt ennek a kategóriának, aki tavaly nem tudott odaérni a dobogóra. Többen vannak ugyanolyan sérültséggel, mint Andris, de ők gyengébbek, nekik nem kellett kategóriát váltaniuk?" De Ő nem adja fel!!! Az állandóan mosolygó Andrásról mindenki azt mondja, hogy hihetetlenül könnyen teremt kapcsolatot, jó kedélyével másokat is motivál. Hitvallása: „Nem vagyok példaképnek való, azért mert bajnok vagyok, egyszerűen csak hidat akarok képezni az épek és a fogyatékosok között, arra akarom rábírni a társaimat, hogy ne üldögéljenek otthon olyan indokkal, hogy minket bánt a világ, nekünk milyen rossz, mozduljanak ki, és éljenek” Szerintem igazi példaképnek való!!! Veled vagyunk idén és jövőre is András!
2015.05.29. - Ntone-VVSI Integrált Sárkányhajó Kupa
Talán az érkezés pillanata volt az egyetlen, amikor Füle István és az Érdi Volán Üzemegység közel harminc fős csapata még lazíthatott egy kicsit. Közel öt órán keresztül ki és be segítették a nehezebben mozgó Vendégeinket a Sárkányhajókba. Fáradhatatlanul álltak a rendelkezésre a Sárkányhajók legénységeként is. Minden elismerésünk és tiszteletünk Tiétek. A kerekesszékes Vendégeink számára, Budapestről egy különjáratot indítottak, amely a rendezvény teljes ideje alatt oda-vissza szállította a rendezvényre érkezőket. Köszönetünk e remek Csapatnak!
2015.05.29. - Ntone-VVSI Integrált Sárkányhajó Kupa
Kormos László Tiszafüreden született, 47 éves festőművész. Testi adottságait maximálisan kihasználva teljes életet él és alkot. Első festményeit még 1993 szeptemberében festette. Elsősorban tájképeket, de mostanában portrékat is fest. Kedvenc témái a vidéki tájak, csendéletek, nagyon szereti a családi hangulatú képeket, de legjobban a paraszti tájak varázsa ihleti meg. Boldogan mesélt arról, milyen megnyugvást és kikapcsolódást jelent számára a festészet.
2015.05.29. - Ntone-VVSI Integrált Sárkányhajó Kupa
Dalia Csaba vezetésével egy rendkívüli teherbíró képességű, általános iskolásokból és szülőkből álló csapat érkezett a sérült gyerekek és felnőttek csapatainak támogatására. Nagy öröm számomra, hogy Veletek közösen szerezhettünk élményeket, külön gratulálok a helyezésetekhez!!! Köszönet nehezebb sorsú társaink nevében is! Büszke vagyok rátok!
2015.05.29. - Ntone-VVSI Integrált Sárkányhajó Kupa
Nem tudom hány autóstársunk nézte volna végig, ahogy egy nap alatt több mint százan ki-be szálnak terepen az autójukból. Ilyen kifogástalan eleganciával és szerényen a háttérbe húzódva kevesen tudnak jó ügyet szolgálni.Köszönet érte Kovács Imrének Alias Kenguru.
2015.05.29. - Ntone-VVSI Integrált Sárkányhajó Kupa
Tisztelt VVSI! Tisztelt Deák Csaba Ügyvezető Úr! Szeretnék KÖSZÖNETET mondani a VVSI teljes SZAKMAI CSAPATÁNAK, akik immár másodszor bíztak bennünk és a nehezebb sorsú társaink részére rendezett sárkányhajó kupa létrehozásához rendelkezésünkre bocsájtották ezt a fantasztikus adottságokkal megáldott létesítményt. Nehezen tudnék ideálisabb rendezvényhelyszínt választani. Dolgozhattunk földön, vízen, levegőben egyszerre vagy szeparálva, Vendégeink egy életre visszavágynak a szépen karbantartott és látványosan épülő, szépülő Dr. Springer Ferenc Vízi Sportcentrumba. Külön köszönet az Edzői Gárdának és a Vízi-mentők Csapatának is, akik tűző napot zokszó nélkül tűrve, a legnagyobb szakmai profizmussal támogatták vendégeink élményszerzését a partról és a mentőmotorosokból egyaránt. Köszönöm, hogy közösséget alkothattunk Önökkel! Tisztelettel, Ntone Team, Nagy János szervező
2015.05.29. - Ntone-VVSI Integrált Sárkányhajó Kupa
Fontosnak tartom elmondani, hogy nagyon-nagyon sokan érkeztek csak úgy egyszerűen magánemberként. Szívvel, lélekkel, kenulapáttal, dobszóval támogatták a nehezebb sorsú csapattársaikat. Büszke vagyok a OMV NOB csapatára is, akik magyarországi teljes vezérkarukkal támogatták és tették boldogabbá Társaink egy napját. Nézzétek meg a képeket érdemes!
2015.05.29. - Ntone-VVSI Integrált Sárkányhajó Kupa
Őszinte hála illeti Szollár Szilviát és néptánc csoportját valamint Czabán Gábort akik már második éve komoly néptánc és beatbox műsorral érkeztek.
2015.05.29. - Ntone-VVSI Integrált Sárkányhajó Kupa
Boltos József szelíd motorosai.
2015.05.29. - Ntone-VVSI Integrált Sárkányhajó Kupa
THE SPEAKER!!!!
Aki ott volt tudja!
Tubel Zoltán "TUTU" elképesztő kitartással és átütő erővel közvetíttette már a sárkányhajók starthoz állását is. Szemtanúja voltam amikor a kamerák lefordultak az interjúalanyról, mert azt hitték lemaradnak valamiről... : ))) Köszönjük az élményt!
2014-2015 - Sárkányhajózás gyerekekkel
Hagyománnyá vált, hogy minden nyáron kihajózunk a szociális intézményekben dolgozó barátaink, ismerőseink cserfes csemetéivel is.