Nagy János Ntone Event 1

 

Az Ntone Event egyszemélyes társadalmi vállalkozás.

 

Négy évvel ezelőtt egyedül kezdtem meg a tevékenységemet, mára akár több száz fő profi szakember, önkéntes is csatlakozik egy-egy kezdeményezésemhez.

Tevékenységem sikere a csapatmunkában rejlik! 

Mit értünk el eddig?

A vállalkozásom újszerű fomában képes arra, hogy magánszemélyekkel, alapítványokkal, vállalati támogatókkal összefogva, közvetlenül jelentős társadalmi hatásokat érjen el.

A mai napig több, mint 6000 nehezebb életkörülmények között élő fiatalkorúnak és fogyatékkal élőnek sikerült élményeket szereznünk, képzési és munkalehetőségeket teremtenünk.

Működésem alapvetően etikai vezérelvekre épül, amelyek nagymértékben a felelős vállalatok értékrendjével egyezik meg, közösségeink segítségével a társadalmi problémákra kreativitással és innovációval válaszokat, követhető mintákat hozunk létre.

A magyarországi civil szektor ismeretének és eddigi tevékenységem tapasztalataimnak birtokában mélyen hiszek a társadalmi vállalkozói létforma létjogosultságában.

 

Ntone Event

 

Néhány sor rólam:

 

Budapesten születtem, 1964.május 26-án. Édesapám kereskedelmi ágazatvezető volt, nyugdíjasként jelenleg is aktív, egy nagyon szép mintagazdaságot vezet. Édesanyám kereskedő üzletvezetőként dolgozott egész életében, jelenleg a húgommal együtt Kanadában élnek.

A családi indíttatásomnak is köszönhetően én is a kereskedelemben dolgoztam, különféle vállalkozási formákban és beosztásokban: voltam egyéni vállalkozó, faipari ágazatvezető, vezettem nagyüzemi méretű, állattenyésztéssel foglalkozó gazdasági munkaközösséget, logisztikusként irányítottam egy hidegkonyhai cég tevékenységét is.

Tíz évig dolgoztam egy nemzetközi szendvicsgyártó cég kereskedelmi igazgatójaként, fejlesztettem logisztikai rendszereket, voltam ügyvezető igazgató több gyógyászati segédeszközöket gyártó és forgalmazó cégcsoportnál, majd ugyanitt tanácsadó is.

Tudatos döntés volt, hogy a második 50 évemet már nem a forprofit világában kívánom eltölteni. Jelenleg különféle országos tevékenységű körű alapítványoknál önkéntesként, saját vállalkozásomban integrált rendezvényszervezőként tevékenykedem. Gyermekkorom óta sportolok, a kajakozás és az úszás végigkísérte az életemet.

Néhány évvel ezelőtt megsérült a gerincem, emiatt kezdtem el szervezni egy közösséget, melynek célja kulturális és vízi sport rendezvények létrehozása fogyatékossággal élők és nehezebb sorsú Barátaink számára.

Az Ntone megnevezés a nevem kezdőbetűjéből és az angol szín szavakból álló mozaikszó. Bejegyzett védjegy. Valamikor régen számomra azt jelentette hogyan élem meg és formálom a valóságot, mára már egy önkéntes csapat szimbóluma. 

 

Nagy János